
دکتر محمد باقر نوبخت ظهر امروز از کارخانه تولید محصولات لبنی پاک، یکی زير مجموعههای هلدينگ صنايع غذایی که به بنیاد مستضعفان وابسته است بازدید کردند. مجتمع پرورش بز مورسیا از دیگر طرحهایی بود که معاون رئیس جمهور از آمد بازدید به عمل آوردند.
نوبخت در بازدید از کارخانه تولید شیر و پنیر و محصولات پاک گفت: «این کارخانه حلقههای تولید که هم متصل هستند و زنجیرهای از تولید و اشتغال را میتوانند فراهم بکنند و کشور نیز به شدت به این نیازمند هست و اقتصاد مقاومتی با همین منطقه که بتواند زنجیره های را به هم متصل کند و این حلقه از زنجیرههای است که به تولید گسترده بینجامد.»
معاون رئیس جمهور در ادامه بازدید از طرحهای بنیاد مستضعفان در قلعهگنج گفت: «همانطور که همواره تاکید میشود امکان سازندگی و توسعه کشور صرفا در چارچوب ظرفیتهای دولت حتما باید از بخش های غیردولتی تحت عنوان نهادها، بنیادها، موسسات غیردولتی و بخش خصوصی به نحو شایسته استفاده شود. یکی از نمونههایی که به عنوان پایلوت میتوانیم نشان بدهیم این است که که در کنار دولت، بنیاد مستضعفان به این مناطق ورود کند. همین ورود میتوانند منشا عمران و آبادانی منطقه و باعث افزایش اشتغال جامعه شوند.»
«آنچه که در قلعه گنج قابل مشاهده است نمونهای است از فعالیت بخشهای غیردولتی و مسئولانه نه به قصد انتفاع.» نوبخت با گفتن ابن جمله صحبتهایش را چنین ادامه داد: «البته هر نوع انتفاع را نفی نمیکنیم. بخش خصوصی حتما باید فعالیتهایش انتفاعی باشند و اگر براساس مسئولیتهای اجتماعی یک نهاد و سازمان مثل بنیاد مستضعفان ورود کند نتیجهاش میشود که همین فعالیتهایی که میبنید. یعنی تولید و اشتغال. البته هنوز نسبت به پاسخگویی نیازهای کل منطقه فاصله ی قابل توجهی داریم. اتفاقا سفر امروز بنده از سوی سازمان برنامه و بودجه برای توسعه جنوب استان کرمان بود که از ظرفیت بالای از نظر کشاورزی و انسانی برخوردار است و برای همین نیاز به توجه بیشتری دارد.»
نوبخت از چنین طرحهایی که در مناطق محروم باعث اشتغالزایی میشود، استقبال کرد و گفت: «دولت از این طرحها حمایت میکند.»
دکتر نوبخت در پایان بازدید از هتل کپری قلعه گنج٬ کارخانه شیر و مجتمع بز موسیا از فعالیتهای بنیاد در این شهرستان تقدیر بهعمل آورد و از وجود چنین طرح هایی در زمینه اقتصاد مقاومتی ابرازخرسندی کرد. نوبخت با اظهار امیدواری از انجام چنین طرحهایی در جمع مسئولان قلعه گنج گفت: «طرحهای اینچنینی باید در شهرستان و دیگر استانهای کشور توسعه یابد. از این نظر قلعه گنج باید الگوی استانهای دیگر باشد.»
مهندس حیدروند مجری طرحهای اقتصاد مقاومتی شهرستان قلعهگنج در بازدید از کارخانه شیر بز در قلعه گنج به شکل گیری از برداریها اشاره کرد و گفت: «شیر بز از دامداران همین منطقه خریداری میشود و پس از تبدیل به شیر فرآوری شده، به سراسر کشور توزیع میشود. اين پروژه با سرمايه گذاری شركت پاک و با مشاركت تسهيلات از محل تفاهم نامه معاونت توسعه نهاد رياست جمهوری و بانک سينا و بنياد علوی ساخته و باعث اشتغالزایی در منطقه شده است.»
«دو تا سه تن پنیر در این کارخانه تولید می شود.» مهندس حیدروند با گفتن این جمله در پایان اضافه کرد و گفت: «نيروگاه خورشيدی در راستای استفاده از انرژی پاک، راه اندازی شده و در اين ناحيه صنعتی كارخانههایی از جمله فرآوری خرما، سردخانه، رب گوجه فرنگی و روغنكشی كنجد توسط شركتهای بنياد و بخش خصوصی راه اندازی شده و سبب اشتغالزایی در منطقه شده است.»
خبرنگار: ادیب حیدری، مرضیه چمک